Pages by Belinda

Jag hoppar av skolan.

Hej allihopa. Jag har inte bloggat någonting på snart 2 veckor. Det beror på att jag inte har mått så bra. Jag har tänkt mycket och tillslut kommit fram till ett beslut som jag aldrig trodde att jag skulle ta. Jag har hoppat av min utbildning. Det som jag har sett fram emot så länge och varit nervös över. Ni som läste det förra inlägget vet att jag inte fick en sån bra start på utbildningen. Jag hoppar av utav flera olika anledningar. Den största anledningen är att upplägget inte alls var som jag hade tänkt mig. Vi skulle bl.a. börja med att läsa 2 kurser samtidigt vilket man inte gör på den vanliga sjuksköterskeutbildningen. Detta gjorde att det blev väldigt rörigt. Sen trodde t.e.x att jag skulle ha möjlighet att ha praktik i Västerås eftersom att denna distansutbildningen är genom Mälardalens högskola. Men nej, det gick absolut inte. Det var endast i Södertälje man fick ha praktik och några få platser fanns i Stockholm. Detta var synd då man oftast får jobb där man har praktiserat men jag vill ju inte bo i Södertälje sen direkt...

En annan anledning är att det är tufft. Högskolan är inte ens i närheten av gymnasiet, vilket jag visste. Men när man går en distansutbildning blir man liksom lite ensam, Det känns som att man måste klara sig helt på egen hand och inte riktigt får den hjälpen som man behöver. Man tror att alla andra förstår allting och du sitter ensam bakom en dataskärm och är skitstressad. 

Dessutom så var jag yngst på hela utbildningen. Jag trodde att det skulle vara många i min ålder, men de flesta var i 30-35-års åldern. Många var även lite speciella, om ni förstår vad jag menar... Men iaf så  hamnade jag i en grupp med folk som var i den åldern vilket gjorde att de hade bra mycket mer erfarenhet än mig. Man blev liksom lite överkörd eller vad man ska säga. Sen bodde nästan alla i Södertälje och endast jag och en annan tjej var från Västerås hållet. Jag trodde verkligen att det skulle vara flera från Västerås som man kunde va i samma grupp som, så att man kan träffas lite då och då och plugga. 

Sen var det flera anledningar som gjorde att jag tillslut tog detta beslutet, men dem orkar jag inte gå in på här. 

Just nu känner jag mig lite tom. Jag hade ju liksom sett fram emot detta så himla länge och jag blev ju överlycklig när jag kom in. Så det känns tråkigt och ganska jobbigt. Jag har varit hemma denna veckan för att bara smälta allt.

Men jag tror att jag kommer att plugga på den vanliga sjuksköterskeutbildningen till höstterminen istället. Jag vet att detta är ett bra beslut. Jag tror inte att jag hade tyckt att denna utbildningen var så kul, vilket är viktigt. Det ska inte bara handla om att det är svårt och massa råplugg utan man måste även tycka att det är kul. Annars tror jag inte att man lyckas så bra. Jag tror att jag behöver den där gemenskapen som man får som en klass. Det är ju det som de flesta tycker är roligast med att plugga. 

Så nu vet ni det! Men nu är det slutskrivet om all denna utbildning. Imorgon ska jag och Elin åka till spökslottet och jag har förberett min gopro så att jag kan filma så mycket som möjligt, så att ni kan få se det i en vlogg sen! 

Men ni får ha det bra sålänge! Puss 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas