Pages by Belinda

Dagen blev ett helvete....

Hej igen allihopa! I måndags bloggade jag ett inlägg om att jag skulle gå min första skoldag på tisdagen. Jag lovade er ett inlägg som skulle kommit upp undertisdagskvällen där jag skulle berätta om hur dagen gick och även om en spännande sak som kommer att ske den 28-29 januari. Men det kom inte upp något inlägg. Varken på tisdagen eller onsdagen. Jag såg att det var många som hade gått in och kollat så jag känner att jag måste förklara för er. 

Jag kan säga såhär. Jag hade en jävla skitdag i tisdags. Allt som inte fick gå fel gick fel. Jag tänkte berätta vad som hände. Det började med att jag skulle åka till skolan. Gps:en krånglade, det var köer men jag lyckades komma fram vid 9 och jag började halv 10. Men jag lyckas inte hitta någon parkering förrns efter ganska lång tid och gps:en visar inte vart skolan ligger. Jag måste springa runt och fråga massa folk som alla visar mig fel. Skolan hade tydligen ganska nyligen bytt lokaler... Men tillslut stöter jag ihop med en kvinna som ska på samma upprop som mig. Hon har också panik för att hon inte hittar och tiden rinner iväg. Men vi hittar tillslut och kommer bara nån minut försent. Alla dem 45 personer som sitter på uppropet verkar vara äldre än mig. Många verkar vara runt 30-35-års åldern. Nästan alla kommer från Södertälje. Jag lyckas höra att en tjej är från Västerås så på lunchen går jag fram till henne och vi börjar prata. Hon verkar vara en gullig tjej som tycks vilja lägga upp utbildningen på samma sätt som mig. Det är nämligen så att man måste bilda grupper på 6-7 personer typ redan första dagen. Du måste själv försöka hitta en grupp som passar dig. Nu är det tur att jag är en öppen och social person men jag tycker synd om dem som inte vågar gå fram och fråga. Jag tycker att lärarna borde hjälpa till lite grann iaf...

Jag hör många säga ''ja man vill ju vara med folk som har mycket erfarenhet inom vården'' och tänker att ingen kommer att vilja vara med mig som är så ung. Den enda erfarenheten jag har är ju liksom ett sommarvikariat på ett äldreboende... Men jag hamnar tillslut i en grupp med tjejen från Västerås och 5 andra som alla är mellan 25-40 år gamla. Hon från Västerås är 2 år äldre än mig men har en hel del efterenhet inom vården. Jag blev lite besviken då jag ville hamna i en grupp med lite yngre människor men nu blev det såhär i början. 

Efter lunchen får jag sån sjuk huvudvärk. Jag kan inte ta in någonting av den viktiga informationen de ger oss. Jag har koncentrationssvårigheter så det var nog jobbigt innan huvudvärken kom. När vi äntligen slutat så ska jag försöka ta mig hem med min huvudvärk som håller på att gå över i migrän. Jag tar upp mobilen för att gå in på kartor och den dör. Jag tänker bara: jaha, vad i helvete gör jag nu? Jag lyckas starta den igen men den dör hela tiden flera gånger men jag lyckas ta mig ut på E20 Jag försöker ringa Hampus men han svarar inte. Jag försöker memorera vart jag ska köra med hjälp av gps:en men sen dör mobilen helt. Jag hamnar i en sjukt lång kö och kommer ingenstans. Det har tydligen varit en olycka så allt stod typ stilla. Jag har ingen aning om vart jag ska svänga av och plötsligt är jag mitt i stan i Stockholm och det är bilar överallt och jag har ingen aning om hur man ens kommer ut därifrån. Jag hittar tillslut en skylt där det står E20 och E4. Jag följer den men det är bara det att jag hamnar åt helt fel håll. Jag är då istället på väg mot Göteborgs hållet. Jag får panik och börjar gråta. Migränen blir värre och värre och jag känner att jag vill spy. Jag svänger av vid en avfart och hamnar tillslut vid en stl mack. Jag går in och frågar om jag får låna en telefon och får äntligen tag i Hampus. Det slutar med att Hampus och hans pappa får åka och hämta mig då jag knappt kan köra på grund av migränen och att jag skakar i hela kroppen. Bara alla intryck och information som jag hade försökt att ta in under dagen var för mycket. Så detta gjorde att min kropp inte orkade med allt på en gång. 

Hampus och hans pappa blev försenade till ett träningspass med intro som dem hade bokat och betalat för. Jag tyckte att det var sjukt pinsamt att jag hade klantat till det och att det gick ut över dem. Men självklart så sa hans pappa att det absolut inte var någon fara. 

Vi fick senare åka och hämta min bil som stod kvar vid macken. 

Så aa, min dag blev väll inte direkt som jag hade tänkt mig. Upplägget på utbildningen var heller inte som jag hade föreställt mig. Jag förstod ingenting av vad jag skulle gå hem och göra och igår fick jag panikångest. Jag kände mig helt lost och jag förstod verkligen inte vad jag skulle börja med. Det gick inte att koncentrera sig på plugg och jag bröt ihop. Men efter mycket gråt och lite sömn så förklarade Hampus för mig så att jag förstod. Jag kan säga att jag grät av lättnad och lycka när det tillslut gick upp för mig vad som skulle göras. Hampus är så himla bra på att förklara saker så att jag förstår. Tack för att du alltid finns där för mig älskling. 

Nu blev detta otroligt långt. Jag tror inte att det är många som orkade läsa detta men för er som ville veta så fick ni svaret.

Men eftersom att det blev så otroligt långt så gör jag ett eget inlägg om vad som ska hända den 28-29 januari. Jag tror att ni tycker att det är lite roligare att läsa haha... 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas