Pages by Belinda

Jag hoppar av skolan.

Hej allihopa. Jag har inte bloggat någonting på snart 2 veckor. Det beror på att jag inte har mått så bra. Jag har tänkt mycket och tillslut kommit fram till ett beslut som jag aldrig trodde att jag skulle ta. Jag har hoppat av min utbildning. Det som jag har sett fram emot så länge och varit nervös över. Ni som läste det förra inlägget vet att jag inte fick en sån bra start på utbildningen. Jag hoppar av utav flera olika anledningar. Den största anledningen är att upplägget inte alls var som jag hade tänkt mig. Vi skulle bl.a. börja med att läsa 2 kurser samtidigt vilket man inte gör på den vanliga sjuksköterskeutbildningen. Detta gjorde att det blev väldigt rörigt. Sen trodde t.e.x att jag skulle ha möjlighet att ha praktik i Västerås eftersom att denna distansutbildningen är genom Mälardalens högskola. Men nej, det gick absolut inte. Det var endast i Södertälje man fick ha praktik och några få platser fanns i Stockholm. Detta var synd då man oftast får jobb där man har praktiserat men jag vill ju inte bo i Södertälje sen direkt...

En annan anledning är att det är tufft. Högskolan är inte ens i närheten av gymnasiet, vilket jag visste. Men när man går en distansutbildning blir man liksom lite ensam, Det känns som att man måste klara sig helt på egen hand och inte riktigt får den hjälpen som man behöver. Man tror att alla andra förstår allting och du sitter ensam bakom en dataskärm och är skitstressad. 

Dessutom så var jag yngst på hela utbildningen. Jag trodde att det skulle vara många i min ålder, men de flesta var i 30-35-års åldern. Många var även lite speciella, om ni förstår vad jag menar... Men iaf så  hamnade jag i en grupp med folk som var i den åldern vilket gjorde att de hade bra mycket mer erfarenhet än mig. Man blev liksom lite överkörd eller vad man ska säga. Sen bodde nästan alla i Södertälje och endast jag och en annan tjej var från Västerås hållet. Jag trodde verkligen att det skulle vara flera från Västerås som man kunde va i samma grupp som, så att man kan träffas lite då och då och plugga. 

Sen var det flera anledningar som gjorde att jag tillslut tog detta beslutet, men dem orkar jag inte gå in på här. 

Just nu känner jag mig lite tom. Jag hade ju liksom sett fram emot detta så himla länge och jag blev ju överlycklig när jag kom in. Så det känns tråkigt och ganska jobbigt. Jag har varit hemma denna veckan för att bara smälta allt.

Men jag tror att jag kommer att plugga på den vanliga sjuksköterskeutbildningen till höstterminen istället. Jag vet att detta är ett bra beslut. Jag tror inte att jag hade tyckt att denna utbildningen var så kul, vilket är viktigt. Det ska inte bara handla om att det är svårt och massa råplugg utan man måste även tycka att det är kul. Annars tror jag inte att man lyckas så bra. Jag tror att jag behöver den där gemenskapen som man får som en klass. Det är ju det som de flesta tycker är roligast med att plugga. 

Så nu vet ni det! Men nu är det slutskrivet om all denna utbildning. Imorgon ska jag och Elin åka till spökslottet och jag har förberett min gopro så att jag kan filma så mycket som möjligt, så att ni kan få se det i en vlogg sen! 

Men ni får ha det bra sålänge! Puss 

Dagen blev ett helvete....

Hej igen allihopa! I måndags bloggade jag ett inlägg om att jag skulle gå min första skoldag på tisdagen. Jag lovade er ett inlägg som skulle kommit upp undertisdagskvällen där jag skulle berätta om hur dagen gick och även om en spännande sak som kommer att ske den 28-29 januari. Men det kom inte upp något inlägg. Varken på tisdagen eller onsdagen. Jag såg att det var många som hade gått in och kollat så jag känner att jag måste förklara för er. 

Jag kan säga såhär. Jag hade en jävla skitdag i tisdags. Allt som inte fick gå fel gick fel. Jag tänkte berätta vad som hände. Det började med att jag skulle åka till skolan. Gps:en krånglade, det var köer men jag lyckades komma fram vid 9 och jag började halv 10. Men jag lyckas inte hitta någon parkering förrns efter ganska lång tid och gps:en visar inte vart skolan ligger. Jag måste springa runt och fråga massa folk som alla visar mig fel. Skolan hade tydligen ganska nyligen bytt lokaler... Men tillslut stöter jag ihop med en kvinna som ska på samma upprop som mig. Hon har också panik för att hon inte hittar och tiden rinner iväg. Men vi hittar tillslut och kommer bara nån minut försent. Alla dem 45 personer som sitter på uppropet verkar vara äldre än mig. Många verkar vara runt 30-35-års åldern. Nästan alla kommer från Södertälje. Jag lyckas höra att en tjej är från Västerås så på lunchen går jag fram till henne och vi börjar prata. Hon verkar vara en gullig tjej som tycks vilja lägga upp utbildningen på samma sätt som mig. Det är nämligen så att man måste bilda grupper på 6-7 personer typ redan första dagen. Du måste själv försöka hitta en grupp som passar dig. Nu är det tur att jag är en öppen och social person men jag tycker synd om dem som inte vågar gå fram och fråga. Jag tycker att lärarna borde hjälpa till lite grann iaf...

Jag hör många säga ''ja man vill ju vara med folk som har mycket erfarenhet inom vården'' och tänker att ingen kommer att vilja vara med mig som är så ung. Den enda erfarenheten jag har är ju liksom ett sommarvikariat på ett äldreboende... Men jag hamnar tillslut i en grupp med tjejen från Västerås och 5 andra som alla är mellan 25-40 år gamla. Hon från Västerås är 2 år äldre än mig men har en hel del efterenhet inom vården. Jag blev lite besviken då jag ville hamna i en grupp med lite yngre människor men nu blev det såhär i början. 

Efter lunchen får jag sån sjuk huvudvärk. Jag kan inte ta in någonting av den viktiga informationen de ger oss. Jag har koncentrationssvårigheter så det var nog jobbigt innan huvudvärken kom. När vi äntligen slutat så ska jag försöka ta mig hem med min huvudvärk som håller på att gå över i migrän. Jag tar upp mobilen för att gå in på kartor och den dör. Jag tänker bara: jaha, vad i helvete gör jag nu? Jag lyckas starta den igen men den dör hela tiden flera gånger men jag lyckas ta mig ut på E20 Jag försöker ringa Hampus men han svarar inte. Jag försöker memorera vart jag ska köra med hjälp av gps:en men sen dör mobilen helt. Jag hamnar i en sjukt lång kö och kommer ingenstans. Det har tydligen varit en olycka så allt stod typ stilla. Jag har ingen aning om vart jag ska svänga av och plötsligt är jag mitt i stan i Stockholm och det är bilar överallt och jag har ingen aning om hur man ens kommer ut därifrån. Jag hittar tillslut en skylt där det står E20 och E4. Jag följer den men det är bara det att jag hamnar åt helt fel håll. Jag är då istället på väg mot Göteborgs hållet. Jag får panik och börjar gråta. Migränen blir värre och värre och jag känner att jag vill spy. Jag svänger av vid en avfart och hamnar tillslut vid en stl mack. Jag går in och frågar om jag får låna en telefon och får äntligen tag i Hampus. Det slutar med att Hampus och hans pappa får åka och hämta mig då jag knappt kan köra på grund av migränen och att jag skakar i hela kroppen. Bara alla intryck och information som jag hade försökt att ta in under dagen var för mycket. Så detta gjorde att min kropp inte orkade med allt på en gång. 

Hampus och hans pappa blev försenade till ett träningspass med intro som dem hade bokat och betalat för. Jag tyckte att det var sjukt pinsamt att jag hade klantat till det och att det gick ut över dem. Men självklart så sa hans pappa att det absolut inte var någon fara. 

Vi fick senare åka och hämta min bil som stod kvar vid macken. 

Så aa, min dag blev väll inte direkt som jag hade tänkt mig. Upplägget på utbildningen var heller inte som jag hade föreställt mig. Jag förstod ingenting av vad jag skulle gå hem och göra och igår fick jag panikångest. Jag kände mig helt lost och jag förstod verkligen inte vad jag skulle börja med. Det gick inte att koncentrera sig på plugg och jag bröt ihop. Men efter mycket gråt och lite sömn så förklarade Hampus för mig så att jag förstod. Jag kan säga att jag grät av lättnad och lycka när det tillslut gick upp för mig vad som skulle göras. Hampus är så himla bra på att förklara saker så att jag förstår. Tack för att du alltid finns där för mig älskling. 

Nu blev detta otroligt långt. Jag tror inte att det är många som orkade läsa detta men för er som ville veta så fick ni svaret.

Men eftersom att det blev så otroligt långt så gör jag ett eget inlägg om vad som ska hända den 28-29 januari. Jag tror att ni tycker att det är lite roligare att läsa haha... 

 

 

Den 28-29 januari händer detta!...

Nu tänkte jag äntligen skriva om vad som kommer att hända helgen den 28-29 januari! 

Jag tror att de flesta som läser min blogg vet vilka Jocke och Jonna Lundell är. Men för er som inte vet det så är de iallafall en av Sveriges största Youtubers. De har två kanaler på Youtube med runt 600 000 prenumeranter på båda. För ett tag sedan la de upp 2 klipp som fick väldigt många visningar på kort tid. Det är videos på när de besöker en slott som heter Husby Säteri. Ni måste kolla på video 2 för att förstå varför jag och Elin vill åka dit. Både jag och hon tror iaf på övernaturliga saker och att man inte kan förklara allt med t.ex. forskning. Det spökar iaf på det här slottet vilket framkommer ganska tydligt i videon. Jag förstår att många säkert tycker att vi är dumma i huvudet och att ni kanske tror att allt detta är inklippt och redigerat i videon, men jag tror iaf inte det. Jag tror inte att de skulle bli så rädda som de faktiskt blir, om allt bara var påhittat. 

Men i slutet av denna video så säger de att de har en liten överraskning åt tittarna. Tillsammans med Husby Säteri har de fixat ett ''spökpaket'' som man har chansen att boka platser till! Så vi lyckades få platser under den 28-29 januari! Så det ska bli sjuk kul! 

Och det var inte speciellt dyrt heller! För 995:- per person så får man alltså sova en natt på hotell-annexen som ligger precis bredvid slottet. Man får äta en slottmiddag vilket är en buffe som egentligen kostar 350:-/pers. I paketet ingår även frukostbuffe och fri tillgång till spa/relax-avdelningen. Och så självklart får man gå på en spökvandring mitt i natten på slottet! Så detta ska bli riktigt kul! Jag kommer nog att göra en vlogg om detta så missa inte den! Men som sagt, om ni inte har sett klippen så tycker jag att ni iaf ska kolla på video 2! 

Video 1:

Video 2: 

 

Pinchos!

Va och åt på Pinchos igår med Elin! Det var jättegod mat och jag rekommenderar det verkligen! Det är en lite speciell restaurang. Du blir visad vart du ska sitta och blir serverad popcorn innan du beställer maten. 'Man beställer sin mat vid en app på mobilen. Det är en tapasrestaurang så man väljer mellan olika smårätter. Sen får man en notis och går och hämtar maten själv på en bricka. Allt är inrett i ''circustema' och dem som jobbar där är utklädda. Så lite speciellt var det men kul ändå! Både maten och efterrätten var riktigt god! Kommer absolut att äta där flera gånger :) 

Sista dagen på jobbet...

I Torsdags jobbade jag mitt sista pass som barnskötare på förskolan Duvan. I alla fall på ett tag.! Nu är jag ledig tills jag börjar plugga till sjuksköterska den 17 januari! Kommer sakna alla så himla mycket! Både personalen och alla barnen. Man blir ju som en liten familj. Jag har ju varit på samma ställe sen i början av oktober så det blir en liten omställning att börja plugga. Men jag är jättetaggad! Det ska bli riktigt roligt även fast jag är ganska nervös. 

En som jag kommer sakna mest är Annelie som jag har jobbat med från första stund! Jag köpte en present till henne nu när jag skulle sluta och hon överraskade även mig med en tillbaks! Så himla gullig.t! Fick bl..a. ett jättefint ljus från Majas Cottage som doftar sjukt gott! Jag blev så glad när hon sa '' Om du får dagar när du ligger tillgänglig för att jobba så måste du höra av dig till mig!'' Blev så lättad för om jag inte skulle komma tillbaks så skulle jag längta ihjäl mig efter alla! Var typ helt skakig när jag skulle gå hem, haha. Kändes så tomt och konstigt på nått sätt. Men nu är det snart dags att ta nya steg in i framtiden och mot mina mål, men först ska jag njuta av min ledighet innan pluggandet börjar! 

Mina senaste inköp + fynd på mellandagsrean

Hej igen! Hoppas att ni har haft en bra Måndag! Min var väll lite sådär... Sov bara 6 timmar efter att ha festat på nyår då jag tänkte vara smart och inte sova för länge så att jag skulle kunna somna på söndagskvällen innan jobb. Tror ni det funka? Nej. Somnade 1 och sov 5 timmar.... Så man var lagom seg denna måndagsmorgon. Alla på jobbet var trötta och sega, inklusive de flesta barnen, så dagen gick riktigt sakta. Hade en sån där dag då jag verkligen inte kände för att jobba. Allt bara kändes fel redan när jag vaknade. Men det vände senare på dagen då jag fick reda på någonting riktigt roligt som jag kommer berätta i ett senare inlägg! Det vill ni inte missa! 

När jag kom hem satte jag mig och lyssnade på avslappningsmusik och lagade sedan en supergod fläskfilepasta med champinjoner, parmesan och persilja! Jag kan lägga upp receptet sen för det var riktigt gott! 

Men nu till vad det här inlägget skulle handla om! Har köpt en hel del saker på mellandagsrean och även lite andra grejer som jag tänkte visa för er! Beställde bl.a.. dessa snygga sminkborstar från jfr.se! Alltså dem här är fan för snygga för att använda, haha. 

 

Ett fynd som jag shoppade på mellandagsrean var denna Ralph Lauren skjorta som hade 40% rabatt på nelly.com. 

 

Köpte även H&M:s julkalender med nagellack som hade 50% rabatt.  24 stycken nagellack för 100:-. Köpte dem dels för att det var billigt och fina färger men mest fylla upp förvaringen vid mitt sminkbord så att det skulle se fint ut, hihi. 

 

 

Två andra fynd som jag hittade på H&M var ett par träningsshorts för 75:-(50% rabatt) och en träningsjacka för 150:- (60% rabatt).  

 

Köpte även jättefina trosor från Cubus av alla ställen! Handlar aldrig där men av någon anledning så hamnade jag vid deras underkläder och jag tycker att dem är jättefina och sköna (speciellt dem röda). Dem har ta 3 betala för 2 på alla trosor, så åt dit om ni ska köpa underkläder! 

 

fin

 

På Vero moda fyndade köpte jag ett par svarta byxor med hög midja och ett linne. 

En topp på Gina Tricot för 65:- och ett par träningstights som jag tyckte mycket om! Dem är snygga, av bra kvalité och sitter bra! Man ser inte det på bilden men dem har ett genomskinligt material på vissa ställen längre ner på benen. På fullpris hade dem kostat 400 men jag köpte dem på rean för 175:- 

 

Köpte denna härliga doft från The body shop för endast 35:-! 

 

En Setting spray från JFR.se 

 

Ljusrosa pläd från Mio. 175:- 

 

Och lite smått och gott från Ikea. Doftljus, krukor och förvaringslådor till sminkbordet!

 

Nyår i Stockholm!

Här får ni några snygga och seriösa bilder från igår haha😂 Hade en sjukt bra kväll med dem bästa i Stockholm 🍾 🎉Är så taggad inför 2017! Har så mycket att se fram emot och det var längesen jag mådde så bra som jag gör nu.

2016 var ett år med mycket jobbiga upp och nedgångar. Både för mig och Elin. Men 2017 ska fan bli vårat år! Är så sjukt taggad. Livet känns så jäkla bra just nu. Tack till alla härliga människor som finns i mitt liv❤

Upp